dizajn interiéru - návrh, vizualizácia, technické výkresy, realizácia

Klikali

...miluj svoj priestor
sk-en

reštaurácia Green Buddha BA

Návrh interiéru reštaurácie v historickom objekte v centre Bratislavy na Zelenej ulici, v spolupráci s architektmi Morócz-Tačovský. Pôvodné materiálové vybavenie priestoru vzhľadom na predošlého nájomníka-bankového subjektu, bolo celkom v opačnom garde s filozofiou nového zamýšľaného účelu- príjemnej atmosferickej zenovej reštaurácie. Základ teda tvorí premena celej podlažnej plochy zo žulovej na masívno drevenú. Dubové parkety so zámerným priznaním hŕč a puklín razom zmenili vyžarovanie priestoru. Následné dotvorenie zlatými stierkami, tapetami, autentickým dreveným nábytkom, kobercami,textilom a množstvom doplnkov posúva návrh do finále.

© klikali

Pohľad na vstupnú časť- kamenný recepčný uvítací pult. Zátišie so zeleňou a sochou Buddhu na pozadí dreveného paličkového paravanu hneď vtiahne návštevníka z ulice do iného sveta.

© klikali

Čelná stena s mosadzne zlatou šúchanou stierkou dáva výborný základ pre umiestnenie loga strateného v živej popínavej zeleni. Nízke ratanové sedenie doplnené pruhom ľahkého závesu je náznakom východoázijskej zenovej oázy.

© klikali

Celkový pohľad na priestor reštaurácie. Klenbový strop zdôraznený prevedením všetkých stĺpov do zlatej farebnosti.

© klikali

Nízke drevené čajové sedenie pripomína atmosféru ďalekého východu.

© klikali

V zadnej časti pódium pre príležitostné koncerty.

© klikali

Samostatný salónik. Mosadzne zlatá šúchaná stierka v kombinácii s ornamentálnou tapetou potiahnutou po celej valenej klenbe.

© klikali

Pôvodný pieskovcový stĺp dobre zapadá do konceptu.

© klikali

Ľahký okenný textil a množstvo doplnkov dotvárajú želaný efekt.

© klikali

Ťažký záves kryje neželanú stropnú šikminu.

© klikali

Lavicové sedenie s nízkymi kreslami vo vzorovanej látke prispievajú k navodeniu príjemnej klubovej atmosféry.

© klikali

pôvodný stav